Gå til innhold
  • 30. mai 2022

Sommerles er i gang!

Fra 1. juni kan alle 1. – 7.klassinger i Ibestad kommune være med på Norges kuleste lesekampanje sammen med barn fra hele Norge!

Sommerles.no https://sommerles.no/ har vært en stor suksess gjennom flere år og målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie, og dermed øke lesekompetansen. For svar på alle spørsmål om Sommerleskampanjen, besøk https://altom.sommerles.no/

 

Sommerles.no gjør det gøy å lese!

– Sommerles.no er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no https://sommerles.no/. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.

– Sommerles.no er for barn i 1. – 7. klasse og varer fra 1. juni til 31. august. Siden det er i sommerferien kan også de som skal begynne i 1.klasse til høsten være med!

– Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve

– I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket!

– Sommerles er utviklet av Vestfold og Telemark fylkesbibliotek og Snuti AS.

 

Bli med på Sommerles med lydbøker!

Kjenner du noen som syns det er enklere å lytte enn å lese? Da kan de låne lydbøker hos NLB, helt gratis! NLB er et eget bibliotek for alle som har dysleksi eller andre lesevansker. Velg blant tusenvis av fine, morsomme, spennende og skumle bøker. NLB har alle de populære og aktuelle bøkene på lyd. Lytt med appen Lydhør på mobil og nettbrett. Sjekk ut nlb.no https://www.nlb.no/ for mer info.

Alle kan høre sommerlesfortellingen på lyd. Den er laget av NLB og kommer med nytt kapittel på sommerles.no https://sommerles.no/ hver uke.

 

Sommerlesfest i Ibestad!

En herlig dag med Sommerlesfest i Ibestad!

Biblioteket, i samarbeid med Bok- og kulturbussen i Sør-Troms, besøkte alt av barnehager og skoler i Ibestad torsdag 8.september. Vi fikk et nydelig vær da vi kjørte rundt og fortalte om Sommerles, leste høyt fra Sommerlesfortellingen, delte ut diplom og premier, og hadde eventyrstund.

Ibestad hadde i år nesten 60% oppslutning av de som kunne delta på Sommerles, til sammen 813 bøker og 62 376 sider ble lest, i snitt 20,3 bøker og 1 559 sider pr deltaker, imponerende! Ibestad har siden starten på Sommerles steget med antall deltakere og i år lå vi over landsgjennomsnittet på alt, veldig gledelig!

Årets Sommerlesfortelling er skrevet av Mari Moen Holsve og heter «Asbjørn og Astrid: Eventyr på rømmen». På Sommerlesfesten hadde vi derfor alle sammen kledt oss ut som eventyrfigurer. Anne Gerd Lehn, leder av Bok- og kulturbussen, var Espen Askeladd. Ingvild Johansen, biblioteksjef i Ibestad, hadde kledt seg ut som ei prinsesse, og Anne Kristiansen på biblioteket hadde funnet fram heksehatten.

Første stopp var Andørja Montessoriskole og alle elevene fikk plass på skolekjøkkenet. Anne Gerd leste høyt fra Sommerlesfortellingen og avsluttet der det var som mest spennende, til store protester!
De to neste stoppene var ved barnehagens lokaler på Ånstad og i Hamnvik, her ble det eventyrstund med Prinsessen på erten og «Prinsessa av Rolla» leste høyt. Det ble mange spørsmål om dette med å være ei prinsesse, blant annet om det var vanskelig å sove med krona på
Siste stopp var Ibestad skole og her var vi ute, elevene hadde nettopp vært på uteskole og koste seg i sola med en solid dose Sommerles!
Det fortelles om Sommerles

Foto: Geir Nygård

Kodeordene for Sommerlesfortellingen legger vi ut her: