Gå til innhold
Tid

01.06.2021 kl. 00:00

31.08.2021 kl. 23:59

Sommerles er i gang!

Fra 1. juni kan alle 1. – 7.klassinger i Ibestad kommune være med på Norges kuleste lesekampanje sammen med barn fra hele Norge!

Sommerles.no (https://sommerles.no/) har vært en stor suksess gjennom flere år og i fjor deltok over 120 000 barn. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie, og dermed øke lesekompetansen.

 

Sommerles.no gjør det gøy å lese!

– Sommerles.no er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no (https://sommerles.no/). Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.

– Sommerles.no er for barn i 1. – 7. klasse og varer fra 1. juni til 31. august. Siden det er i sommerferien kan også de som skal begynne i 1.klasse til høsten være med!

– Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve

– I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket!

– Sommerles er utviklet av Vestfold og Telemark fylkesbibliotek og Snuti AS.

 

Bli med på Sommerles med lydbøker!

Kjenner du noen som syns det er enklere å lytte enn å lese? Da kan de låne lydbøker hos NLB, helt gratis! NLB er et eget bibliotek for alle som har dysleksi eller andre lesevansker. Velg blant tusenvis av fine, morsomme, spennende og skumle bøker. NLB har alle de populære og aktuelle bøkene på lyd. Lytt med appen Lydhør på mobil og nettbrett. Sjekk ut nlb.no (https://www.nlb.no/) for mer info.

Alle kan høre sommerlesfortellingen på lyd. Den er laget av NLB og kommer med nytt kapittel på sommerles.no (https://sommerles.no/) hver uke.