Gå til innhold
Tid

11.12.2020 kl. 18:00

Sted

Ibestad folkebibliotek

Velkommen til bokpresentasjon med forfatter Tore Hay og hans nyeste bok Stjerner og brødsmuler!

Arrangementet er i bibliotekets lokaler 18:00 fredag 11.desember og er gratis. Smittevernregler for arrangement gjelder.

Tore Hay er født 1947 på Andørja i Ibestad kommune og har bodd på Rødberg i Tjeldsund siden 1992. Han debuterte i 1987 med romanen «Først og frekkast». Han har siden publisert noveller i antologier, og han har samlet og oversatt fortellinger fra Vest-Afrika. I 2004 ble samtidsromanen «Byggern» utgitt og en historisk roman «Kaffekrus med skår» i 2019. Siste roman er «Stjerner og brødsmuler».

Om boka Stjerner og brødsmuler:

«Hvor kommer vi fra? Hva påvirker oss i barndommen? I romanen starter fortelleren med å stille disse spørsmålene. Blant mange mulige griper han tak i én påvirkningskanal, bedehuset, og begynner så å nøste opp den lange livstråden til han som bygde det. Fortelleren reiste til Tacoma, en by i Washington State, USA, og følger hovedpersonen inn i arbeidslivet og gjennom en religiøs oppvåkning der. Men så bryter 1.verdenskrig inn i livet til Kristian Skårbø, hovedpersonen. Han blir urettmessig fengslet, må siden avtjene verneplikten  i en nybygd militærleir like sør for Tacoma. Etter krigen reiser Kristian hjem til  Norge og starter som predikant for Pinsebevegelsen.»

 

 

Plakat for bokpresentasjon med forfatter Tore Hay av boka Stjerner og brødsmuler