Gå til innhold
  • 11. januar 2023

Har du lyst til å ta deg en skitur, gå på skøyter, gå i marka eller dra på en overnattingstur? Lån det du trenger på biblioteket!

 

Bilde av utstyrsbanken i Ibestad

Velkommen som låner hos utstyrsbanken!

Ideen om en utstyrsbank på biblioteket har vi jobbet lenge med og nå er den endelig en realitet!

Ordningen er et samarbeid mellom Ibestad kommune og Ibestad Frivilligsentral. Utstyrsbanken befinner seg på kulturhuset i tilknytning til Ibestad folkebibliotek. Utstyrsbanken er ment å tilby utstyr til aktiviteter lokalt og for å dekke et behov der befolkningen kanskje har vansker med å skaffe utstyret selv, dette gjelder spesielt barn, ungdom og barnefamilier.

Samarbeidet mellom biblioteket og frivilligsentralen er viktig for driften og det å skaffe midler til innkjøp av utstyr. Vi har en del utstyr inne for friluft og vinteraktivitet, og i neste omgang jobber vi for å skaffe mer utstyr til sommeraktivitet. Utstyret er kjøpt inn av midler blant annet fra Bufdir, Nordenfjelske og Nordkraft, tusen takk for all støtte!

Søk sponsing via Nordkraft

 

Utstyrsbanken har dette inne nå:

Truger, pulk, snowboard, ski, skistaver, skisko, skøyter, hjelm, telt, gåstaver, sekker, liggeunderlag, sitteunderlag, soveposer, hodelykter, brodder, redningsvester til barn, seilervester, fiskestenger med snelle for sjø og ferskvann.

For å se hva vi har av utstyr, besøk forsiden til bibliotekets hjemmeside og skriv i søkefeltet til katalogen ordet utstyrsbank. Alt vi har lagt inn i bibliotekkatalogen vil vises, og som låner kan du reservere utstyr, sette deg på venteliste og forlenge lån, enten ved å logge deg inn eller gjennom å kontakte biblioteket. Søkeresultat på ordet utstyrsbank

 

Hvordan låne?

Lånekort. Som låner av utstyr må du ha et lånekort og det skaffer du deg på et bibliotek. Lånekort er gratis, og det er gratis å låne noe fra utstyrsbanken. Lånekortet er personlig, og du er ansvarlig for alt som lånes på ditt kort.

Lånetid. Lånetiden av utstyr er på 1 uke. Du kan forlenge lånet 1 gang om det ikke er venteliste. Innlevering kan man gjøre før lånefristen har gått ut og da frigjør man utstyret til andre lånere! Om man ikke leverer tilbake utstyr innen 3 måneder, kan dette medføre tap av lånerett og utløse erstatningskrav.

Når kan man låne? I utgangspunktet gjør man et lån/innlevering i bibliotekets åpningstid. Utenom åpningstiden er det etter avtale med biblioteket. Frivilligsentralen kan også være sted for utlevering/innlevering, gjør da en avtale på forhånd med bibliotek og frivilligsentral.

Hvem kan låne? Alle som har et lånekort, kan låne utstyr i utstyrsbanken. Foresatte må være informert ved lån til barn under 15 år. Turgrupper og lignende kan låne, men det må være gjennom en ansvarlig person som har lånekort. Om det er stor etterspørsel prioriterer vi barn, ungdom og barnefamilier. Å bruke utstyret i kommersielt øyemed er ikke tillat, slik som videreutleie mot betaling eller som turistaktør.

Ansvar. Utstyr brukes på låners eget ansvar. Kommunen er ikke ansvarlig for ulykke ved bruk. Låner er ansvarlig for utstyret, så husk å levere inn og ikke lån videre! Hærverk, tap av og ødelagt utstyr utløser erstatningskrav, ikke   innlevert utstyr anses som tap. Erstatningskrav er at låner skaffer tilbake tilsvarende utstyr. Når barn under 18 år er låner, er foresatte ansvarlig.

Behandling av utstyr. Utstyr skal være tørt ved innlevering, dette gjelder spesielt tekstiler som pakkes ned, slik som telt, sovepose, presenninger. Forbruksmateriell som batteri og lignende må skaffes av låner.

Her kan du laste ned vår folder om utstyrsbanken

 

Info om samarbeidspartneren Ibestad Frivilligsentral

Adresse: Andørjaveien 464, 9454 Ånstad. Telefon:  97637009. E-post: ibestad.frivilligsentral@gmail.com

Hjemmeside: https://ibestad.frivilligsentral.no/

Facebook: Ibestad Frivilligsentral https://www.facebook.com/ibestadfrivilligsentral

Instagram: @ibestad.frivilligsentral https://www.instagram.com/ibestad.frivilligsentral/

Åpningstider:

15.mai-15.september:   8:00-15:00

15.september-15.mai:   8:00-15:45

Lørdag og søndag stengt